Lcd in 4-bit mode

Door teun-v op zaterdag 22 december 2007 23:19 - Reacties (2)
Categorie: Electronica, Views: 3.082

Eindelijk na een middag lekker te hebben gesoldeerd en een avond vol met ASM ergernissen is het dan toch gelukt: Een HD44780 lcd in 4 bit mode met een Atmega8 aansturen. De bedoeling is om het geheel te gaan gebruiken om mijn RGB lamp aan te gaan sturen en zit er nu zo uit:

Lees verder »

De laatste loodjes

Door teun-v op dinsdag 18 december 2007 22:00 - Reacties (1)
Categorie: Algemeen, Views: 2.582

Met nog maar een paar dagen en de welbekende kerstbrol te gaan is het dan zover: Kerstvakantie en voor mij dan wel 3 weken lang \o/ Maar voor het zover is eerst maar een een resumé van wat er zoal al gebeurt is en wat er nog gaat komen.

Zoals de meesten hier wel of niet weten :+ woon en werk ik dus in Duitsland en dat op het moment een grote walhalla van kerst markten. Dus deze zaterdag was het dan weer zover, ouders komen lekker logeren en er op uit in de vrieskou opzoek naar een glühwein. Altijd wel gezellig maar na 2 uur heb je dat ook wel weer gehad.

http://tweakers.net/ext/f/Vk40QQgf5OUFapB1wXqwS7AP/full.jpg
Kerstmarkt Rheda-Wiedenbrück


Lees verder »

Kerst knutsel bestelling tellen

Door teun-v op donderdag 13 december 2007 21:01 - Reacties (6)
Categorie: Electronica, Views: 5.814

Na een idee gekregen te hebben om een stuk kerst versiering te gaan maken met een stuk gaas met en veel LED's. De bedoeling is dan ook vrij simpel, prik een de LED's in het stuk gaas en soldeer do pootjes aan elkaar en maak hiermee een paar leuke figuren. Zo gezegd zo gedaan en het was dan ook tijd om een klein testje te gaan doen met als resultaat dit:

http://tweakers.net/ext/f/18uZmjZKWiqbBNwbY4LEj5cx/full.jpg


Lees verder »

Topic start, waar doe je het voor?

Door teun-v op dinsdag 11 december 2007 11:03 - Reacties (2)
Categorie: Algemeen, Views: 14.342

Soms vraag je jezelf af, waar maak ik nou eigenlijk een topic start voor? Er wordt vaak maar even naar gekeken en als het topic maar even iets groter wordt dan is het "last" knopje toch veel makkelijker gevonden.

Maar nu weet ik waarvoor je het doet! Naar aanleiding van de .Plan "Tweakers.net koopt broncode React" en de reactie van Roelant dacht ik van laat ik eens op het linkje klikken. en wat ziet mijn oog:

http://tweakers.net/ext/f/cn7AbK345Oi4fWRkGFfyzaU6/full.jpg


Mijn ts staat in de portfolio van React BV. Dit heeft mij voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt waarvoor je het doet, voor je het weet krijg je een eervolle vermelding in een portfolio :P

Eerste blog post van mij en...

Door teun-v op woensdag 5 december 2007 20:02 - Reacties (1)
Categorie: Algemeen, Views: 4.024

Vandaag na een lange dag werken en even wat gegeten te hebben was het dan tijd voor het dagelijkse rondje Gaathering. Eenmaal daar aangekomen staat er in het Abo forum een aangename sinterklaas verassing: Blogs \o/

Bij deze dan mijn eerste tweakblog :) Dit alles is mogelijk gemaakt door onze devver rob_erwt die we hiervoor zeker even moet bedanken en natuurlijk maar gelijk een hele koekjes trommel.
http://tweakers.net/ext/f/855xqopGe4bHZKSXk5ycv8xY/full.jpg

Zo dan wat wil je gaan doen met deze blog? nou ik weet het eigenlijk nog niet helemaal maar denk dat ik hier wat dagelijkse dingen wil neer gaan zetten, nog wat over elektronica wil gaan hebben en als er weer eens wat moois geschoten heb nog een paar fotootjes.

Nou ja tot zover dan maar mijn eerste blog post, laten we maar zeggen tot ziens? Tot blogs!